Gyerekkoromtól kezdve szerettem rajzolni, mintázni, festeni. Az alkotás volt mindig is az én birodalmam, ahol ki tudom magam fejezni, ahol szárnyal a lelkem, ezért a gimnázium elvégzése után Rajz, vizuális kommunikáció szakon tanultam tovább Egerben. Különleges évek voltak ezek, óriási szabadság és rengeteg kreatív feladat várt rám. Imádtam, hogy a hobbim lett a kötelezettségem, és csak az alkotói folyamatokra összpontosíthatok. Rengeteget rajzoltam élő modellek után, nagyon élveztem a megfigyelés utáni alkotást. Ezt a lelkesedésemet később a tanításban vittem tovább.

A főiskolai diplomámat a gyapjú alapanyaggal való kísérletezés inspirálta. Az Erdős Júlia vezette textil műhelyben találtam meg az önkifejezés lehetőségét, itt készültek diplomamunkáim is: gyapjúfestéssel, nemezeléssel alkottam tárgyakat, faliképeket. Festészeti tanulmányaimban Nagy B. István vezetett, ma is nagyon hálás vagyok a határozott, és diplomatikus korrekcióiért.

A főiskola elvégzése után művészeti iskolában kezdtem dolgozni, ahol a tűzzománc foglalkozásokat és a rajzórákat tartottam. Majd egy hosszú időszak következett, mikor középiskolások vizuális nevelésével foglalkoztam. Közben a Pannon egyetemen Etikát, és társadalomismeretet tanultam. Az etika tanulmányok után visszavágytam az eredeti forráshoz, és a MOME-n  a posztgraduális „Vizuális kultúra” szakot végeztem el. Itt fantasztikus tanárokkal találkozhattam, mint Paulovkin Boglárka, Gerber Pál és Gaul Emil. Egy új terület, a grafika világa bontakozott ki előttem. Pontosodott a képi kommunikációm és kiadványt szerkeszteni is tanultam.

A tanulás és tanítás mellett folyamatosan alkottam. Elsősorban akvarelleket készítettem. Egyéni kiállításom nyílt Veszprémben, a Petőfi színházban, párhuzamosan pedig nemez munkáim az Agorában voltak megtekinthetőek.

Egy művészeti konferencián találkoztam az izraeli művészetterapeutával, Tamar Hazuttal, akinek a hatására a művészet terápiás oldala jelent meg számomra új területként. Több művészetterápiás kurzuson, továbbképzésen vettem részt, majd az alkotói folyamat teljes személyre való hátasával kezdtem foglalkozni. Képzéseim közül kiemelkedik Dr Antalfai Márta művészetterápiás kurzusa. Két évet művészetterápiás foglalkoztatóként dolgoztam a gyermekvédelemben.

5 éve nyitottam a saját műtermemet gyermek és felnőtt csoportoknak. Nyaranta alkotótáborokat tartok.  

A művészeti foglalkozásokra bejelentkezni telefonon, 30 623 1040-es számon, vagy emailben szitasi.zsuzsa@gmail.com – on lehet. 

Képek: